Uzavrela vyšetrovanie úmrtia Bardejovčanky a jej maloletého syna

09.09.2009 Prešov

Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ uzavrel vyšetrovanie rodinnej tragédie, ku ktorej došlo 4. marca 2009 v Bardejove, kedy 38-ročný muž po príchode domov našiel v saune svojho rodinného domu zastrelenú 31-ročnú ...
V tejto súvislosti v ten istý deň začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci pre obzvlášť závažný zločin vraždy.
Lekár pri obhliadke nebohých našiel na tele chlapca jedno strelné poranenie v pravej prednej časti hrudníka a žena mala dve strelné poranenia, jedno v spánkovej časti hlavy a druhé na hrudníku. Na podlahe sauny sa nachádzala strelná zbraň, ktorú mal v legálnej držbe manžel nebohej. Tú polícia zaistila a odoslala na expertízu. K objasňovaniu úmrtia osôb polícia prizvala aj znalcov z viacerých odvetví odboru kriminalistiky, zdravotníctva a farmácie.
Ako dnes informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová, na základe vykonaného dokazovania sa jednoznačne preukázalo, že v uvedený deň v čase od 14.30 h do 16.30 h žena krátkou guľovou zbraňou zastrelila najskôr svojho syna a následne dvoma výstrelmi z tej istej zbrane spáchala samovraždu. Znalci prišli k záveru, že žena si najskôr strelila do hrudníka, tento výstrel jej však nespôsobil bezvedomie. Druhý smrteľný výstrel smeroval do pravého spánku.
Fečová dodala, že trestné stíhanie proti tomu, kto zomrel, nie je prípustné, preto v zmysle príslušných ustanovení Trestného zákona a Trestného poriadku vyšetrovateľ vec uznesením zastavil.
 

Vyberte región